Как да платим най-ниската цена за избрания таблет?

Как да платим най-ниската цена за избрания таблет? 

Конкуренцията в IT бранша е голяма. Магазините които продават компютри, мобилни телефони, таблети и др. вече са огромен брой и продължават да нарастват. Броят нараства защото търсенето на лаптопи, таблети и мобилни телефони се увеличава с всеки изминал ден. Ако преди години за да си закупите лаптоп се изискваше да ходите по магазините с пачки пари сега всичко е много лесно и опростено. На всичкото отгоре в определени моменти големите вериги магазини предлагат доста изгодни промоции.

Как да платим най-малко за избрания таблет?

Ако вече сте избрали таблет значи сте завършили 80% от покупката. Остава да намерите избрания модел на добра цена, която сте склонни да платите. В ерата на Интернет това е доста лесно, тъй като за кратко време можете да сравните един и същ модел в различни онлайн магазини и видите къде излиза по-евтино. Съществуват редица онлайн платфори за директно сравнение на продукти от различни магазини - една чудесна възможност да получите желания таблет на на нй-ниска цена.

Най-ниската цена не винаги е такава, защото често пъти търговците не споделят допълнителни разходи по транспорт и доставка на таблета. Намаляват периода на гаранцията или изключват част от нещата, които влизат в официалния пакет. Затова преди да закупите таблет внимателно прочуете какво влиза в пакета, каква е гаранцията, има ли допълнителни разходи за транспорт или доствка, какъв е срока на доставка. Когато и тези условия бъдат изпълнение тогава магазините, които предлагат всичко това стават ваши поотенциални цели за закупуване на новия ви таблет. От тук нататък определящ фактор от кой магазин да направите покупката остава само цената.

Тук има един тънък момент, от който доста потребители могат да се подведат, но в същото време да се възполват. Цените често биват обявявани без ДДС. Затова често може да се залъжем от доста ниска цена на даден таблет. Това, от което можем да се възполваме обаче е именно ДДС-то. Ако успеете да намерите фирма, на която да се издаде фактурата, възможно е после ДДС-то да ви бъде върнато от фирмата, която ще получи фактурата. Това са си цели 20% и са перо. Акоимате такава възможност не се колебайте да вземете  малко по-скъп таблет, чието ДДС може да си върнете и реално таблета да излезе по-евтин. Това не винаги е сигурен начин, но при възможност не се клебайте.

Добре е да проверите на световния пазар или в онлайн магазините извън БГ как върви цената на вашия таблет. Почти сигурно е че ще попаднете на доста изгодни оферти, но трябва да внимавате за доставката и гаранцията.

В крайна сметка най-сигурния начин е да се възползвате от информацията, която Google може да ви предостави по този въпрос. Разбира се от вас се очаква да инвестиорате известно време в търсене и проучане, но това със сигурност ще ви донесе финансова изгода и гарантира, че ще немерите най-добрата цена на вашия таблет.