Дефектни таблети от Техномаркет, Технополис, Метро и други вериги магазини

Дефектни таблети в Техномаркет, Технополис и други вериги магазини? Ако закупите дефектен таблет на частно лице от голяма верига магазини като Техномаркет, Технополис или друга и Вашият нов таблет се окаже дефектен, ще можете да го върнете срещу касова бележка във всеки един от магазините на веригата, а не непремено мястото от който е бил закупен. 

Това предвиждат промените през 2014 в Закона за защита на потребителите, които парламентарната комисия по икономика прие вчера на първо четене. 

Сега, ако искаме да върнем покупка, изделие за ремонт или подмяна, трябва да я отнесем точно в обекта, който е издал касовата бележка и гаранционната карта. Това означава, че ако сме си купили ютия, рокля или таблет по време на лятната ваканция и се наложи да направим рекламация, трябва да пътуваме отново до морето. 

Според него разкарването е проблем и за хора, пазарували в друг град, но и за тези, които трябва да прекосят цял град или няколко квартала, за да върнат негодното изделие.

Напомняме, че Закона за защита на потребителите се отнася единствено за покупка направена от частно лице. Ако вие сте закупили своят нов таблет с фактура на фирма попадате под Закона за Задълженията и Договорите (ЗЗД). Междуфирмените взаимоотношения не са обект на защита от Комисията за Защита на Потребителите. 

Една особеност е, че покупките от верига магазини Метро са само от името на фирма и реално не попадат под закрилата на Закона за защита на потребителите и не са обект на разследване от Комисията за Защита на потребителите. 
Избрани сайтове  

Най-актуални страници  

 • Aнтистрес рекламни материали Aнтистрес материали

 • Майски празници - Лондон 2018г. (самолет) Майски празници в Лондон 2018г. (самолет)

 • ИЗРАЕЛ и ЙОРДАНИЯ 2018 - 7НВ СТАНДАРТ ИЗРАЕЛ и ЙОРДАНИЯ 2018 - 7НВ (самолет)

 • Най-нови обяви

 • Maya & Marty (2016) - Listal
  23 Apr 2012 - 21 min - Uploaded by chickenyunicornGhoulish drama based on Ivan J

 • Фирма предлага маркови очила внос от Италия
   Слънчеви и диоптрични очила Ferre,Valentino,Dior,Les Copains,Iceberg

 • SPA CENTER MATERRA
  СПА ЦЕНТЪР МАТЕРРА Е ВАШИЯ ОАЗИС ЗА РЕЛАКС И КРАСОТА .

  ПРИ